Att baka är för mig något som berör alla sinnen. Förutom att jag tycker det är roligt så doftar det gott, smakar gott och det ser dessutom fint ut. En fröjd för ögat helt enkelt. Jag tycker att vanliga rulltårtor är en fröjd för ögat, både som de är ihoprullade och skurna, eller som små bottar till bakelser. Och bakelser är ju alltid fina. Därför bakade jag rulltårta den här gången, och medan jag var igång bakade jag drömtårta också.
72:a upplagan
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kaffegrädde eller mjölk
Fyllning:
2 dl fast sylt
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt vätskan. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra b0rt pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret så lossnar det lättare. Bred på sylten och rulla ihop kakan. Låt den svalna innan den skärs i bitar.
Kommentera