Rulltårta

Att baka är för mig något som berör alla sinnen. Förutom att jag tycker  det är roligt så doftar det gott, smakar gott och det ser dessutom fint ut. En fröjd för ögat helt enkelt. Jag tycker att vanliga rulltårtor är en fröjd för ögat, både som de är ihoprullade och skurna, eller som små bottar till bakelser. Och bakelser är ju alltid fina. Därför bakade jag rulltårta den här gången, och medan jag var igång bakade jag drömtårta också.

_MG_0004
Rulltårta

72:a upplagan

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kaffegrädde eller mjölk

Fyllning:
2 dl fast sylt

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt vätskan. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra b0rt pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret så lossnar det lättare. Bred på sylten och rulla ihop kakan. Låt den svalna innan den skärs i bitar.

_MG_9993
_MG_9994

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s