Radiokaka

I januari bakar vi En fröjd för ögat. Vad är en fröjd för ögat? Jag tycker förvisso fina tårtor är fina och bakelser för den delen men det är mer så där som filmstjärnor är, jag ser att de är snygga men det är inte min grej. Jag gillar saker jag gillar och ngt jag alltid tyckt om är radiokaka, men jag har aldrig ätit en och med tanke på ingredienserna förstår jag lite varför… kokosfett. Det är så att det vänder sig i magen bara jag tänker på det. Det var inte heller ngn höjdare att äta för att vara helt ärlig. Mer kex mindre choklad.

Radiokaka (cirka 20 stycken, 93:e utg, s. 183)

150 gr kokosfett
200 gr mörk choklad, 70 %
1 dl sojagrädde
1 tsk fiberhusk
3 dl florsocker
Mariekex

Klä en avlång brödform i bakplåtspapper.

Smält kokosfett i en en gryta på låg värme. Bryt chokladen och när kokosfettet smält, låt chokladen smälta i kokosfettet.

Blanda grädde med fiberhusk och låt stå tills det tjocknat. Fiberhusken gör att det blir mer likt originalet men går att hoppa över. Vispa ner florsockret i grädden.

Vänd ner grädden i chokladsmeten.

Varva chokladsmet med kex i formen.

Låt stå i kyl 4-5 timmar innan servering.

Vänd upp kakan upp och ner och låt stå en stund i rumstemperatur innan du skär i skivor och serverar på en assiett.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s