Enkla wienerbröd

Färdigadukat bord 1

Dessa wienerbröd är både en fröjd för ögat och riktigt goda med vanilj och nystött kardemumma. Lätta att göra och behöver inte passas lika mycket som andra Wienerbröd/bullar eftersom de bara jäser en gång.

.

Deg:

100 g smör

6 dl vetemjöl

2 msk socker

50 g jäst

1,5 dl kall gräddmjölk

Fyllning:

100 g smör

½ -1 dl florsocker

2 tsk kardemummakärnor

2 tsk vaniljsocker

Istället för 2 ägg i degen ökade jag mängden vätska från ¾ dl till 1,5 dl. Till fyllningen ska man enligt receptet använda kardemumma eller vaniljsocker men jag tog båda smaksättningarna för jag tycker att de är goda tillsammans.

Börja med att blanda smöret och mjölet vilket är lättare om smöret är rumsvarmt. Lös upp jästen i vätskan och tillsätt i mjölblandningen tillsammans med sockret. Arbeta samman degen och kavla sedan ut den i måtten 30×40 cm.

Rör ihop fyllningen och bred ut på den utkavlade degen. Rulla ihop och skär längden till 20 st Wienerbröd och lägg i bakformar. Jäs i rumstemperatur i ca 1 timme. Jag penslade med mjölk och strödde på pärlsocker. Annars kan man pensla med ägg och strö över mandelspån.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s