En fet kaka som blev ändå fetare med lite grädde i smeten som är månadens tema. Mycket god och kakan står sig i flera dagar. Jag uteslöt de tre äggen och ersatte med mer vätska.
Ingredienser:
200 g smör
2 ½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
1 dl mjölk
Smak:
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
eller rivet skal av ½-1 citron eller apelsin
Börja med att röra smör och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en slät smet. Lägg 1/3 av smeten i en annan skål och smaksätt med kakaon. Resten av smeten blandas med vaniljsocker eller rivet skal. Häll hälften av den ljusa smeten i en smord avlång form. Fyll på med kakaosmeten och avsluta med den ljusa smeten. Blanda lite försiktigt med en gaffel. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen, den är klar efter ca 1 timme i 175 grader varm ugn.
Kommentera