Som grädde på moset

Grädde grädde grädde!
Jag är egentligen inte så förtjust i grädde, men det finns två tillfällen där jag gör undantag. 1) Till kladdkaka. Och 2) Som dessutom är en självklarhet för månadens tema, Semlor!

IMG_1279

 

Innehåll:

100 gram smör
3 dl laktosfri mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
0,5 tsk hjorthornssalt
1 liter vetemjöl

Till pensling:
1 ägg

Till fyllning:
150 gram mandelmassa, ungefär

Garnering:
GRÄDDE

Jag smälte matfettet och hällde i mjölken och väntade tills det var dags att smula i jästen (vid 37 grader). Sen tillsatte jag salt socker och ägg. Till sist hjorthonssalt och mjölk tills degen blev blank och fin. Sen fick den jäsa i en halvtimme tills det var dags för mer knåd. Efter det rullade jag degen till lagom stora runda bullar som fick jäsa en halvtimme till ungefär. Innan jag bakade dem i ugnen penslade jag uppvispad ägg över dom. I ugnen ska de vara cirka 8-10 minuter i 250 grader.

När de var klara och svalnade skar jag av en hatt och nöp sedan ut mittenbitten i bullen. Degen blandade jag med lite ouppvispad grädde och mandelmassa till en deg. Sedan la jag tillbaka smeten i bullen, vispade grädde och hade över och sen på med locket igen, som jag strödde florsocker äver. Och mums mums mums, semlorna var  klara!

Så mycket godare att göra egna semlor, då får man precis lagom mycket av alla ingredienser!

 

 

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s