Glutenfria Citronmuffins

När jag skulle baka inför februaris gräddiga tema så visste jag att jag ville klicka grädde på en kaka och med det som utgångspunkt  började jag bläddra i min Sju sorters kakor som är den 77:e upplagan.  Jag fastnade för en variant av muffins jag inte provat förut så det gav jag mig i kast med (sid 54).

Du behöver

100gram smör eller margarin

1dl florsocker

rivet skal av 1/2 – 1 citron (jag pressade i en skvätt av citronsaften)

1 ägg

1 dl potatismjöl

1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.  Ställ ut 10-15 veckade pappersformar på en plåt.

Rör ihop socker och matfett, tillsätt citronskal (och saft) och ägget. Blanda bakpulver och potatismjöl separat för att sedan röra ner även det i smeten. Fyll smeten till knappt hälften av formarna.

IMG_1303

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Klart!

IMG_1312IMG_1325

Jag klickade på en sked sojavisp vid servering vilket blev riktigt smarrigt.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s