Vårstädning = dammsugare

20130317-222301.jpg

Jag funderade och funderade vad mitt bidrag skulle bli denna månad. Jag bläddrade fram och tillbaka i min bok. Så kom jag på det! Dammsugare eller som de heter i SSK, arraksrullar. Vilket passar perfekt till månadens tema. Jag har aldrig ätit eller för den delar bakat dessa små finisar. Har alltid trott att det är nötter i dem som man köper. Så det kändes väldigt spännande. Hade även Linnea en vän som hjälp i köket.

Eftersom det ska vara kaksmulor i smeten och jag inte hade några, började vi med en helt vanlig sockerkaka från SSK. Under tiden sockerkakan svalnade blandade vi karamellfärg med mandelmassa. Som vi sedan kavlade tunt tunt mellan plastfolie och ställde i kylen.

Recept från 93:e SSK
100 g mjukt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl sockerkassmulor
Arraksessens

Börja med att röra smör, florsocker, vaniljsocker och siktat kakao poröst. Rör sedan ner kaksmulorna tills det är blandat och smaksätt med arrakessens. Ställ smeten kallt. Väldigt lätt!

Sedan formade vi smeten till små rullar som vi klädde med mandelmassan. Efter detta doppade vi ändarna i smält 70% choklad. De blev nog de fulaste dammsugarna jag sett, så jag pimpade dem med lite strössel. Kanske blev de ännu värre. Hihi men goda blev de. De fick väldigt fina recensioner här hemma. Tydligen godare än köpes! Ska nog testa en gång till.

20130317-222155.jpg

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s