Banankaka

_MG_0960
Känns en aning långt ifrån vår här i Kiruna, men till temat vårstädning ville jag baka något av ingredienser som jag hade hemma, och när lusten faller på. Och det hände i lördags. Jag hade några sorgliga bananer hemma och blev sugen på banankaka. Hittade ett recept i 72:a upplagan som jag följde. Den blev god och saftig, men jag hade nog önskat ännu mer banansmak, så en tredje banan kan man nog klämma i om man vill :)

100g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 bananer, ca 400g
1/2 dl kallt kaffe

Smörj och bröa en hålform, ca 1 1/2 liter.  Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten. Mosa bananerna och rör ner dem och kaffet i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme.

_MG_0965

2 svar

  1. Hej! Bor du i Kiruna? Min mama er opvokset i Vittangi :-) Jeg kom tit til både Kiruna og Vittangi, da jeg var barn. hvor sjovt! Opskriften på denne banankage, kender jeg. Den är jättebra!
    Bästa hälsningar fra Ulrika

    • Hej! Ja jag bor i Kiruna :) Åker ofta förbi Vittangi då min pappa bor i Lainio :) Banankakan är jättegod!
      Hälsningar Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s