Chokladmuffins

färdiga

Vårstädning är temat och julen varar än till påska. Jag vårstädade frysen och hittade en burk med fudge som jag bakade till temat i december. Den har blivit kvar för fudgen var otroligt sockersöt. I muffins passar det att trycka i godis av olika slag så det fick bli chokladmuffins från 95:e utgåvan. Jag ersatte de två äggen med mjölk och tog ½ tsk mera bakpulver.

100 g smör
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk

Börja med att smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ner mjölk och det svalnade smöret.

Smeten blev tjock så det kanske går att blanda i lite mera mjölk.

Fyll muffinsformar till hälften och tryck ner en bit fudge, de blir säkert lika goda utan fudge också. Det blev 17 stycken muffins.

lägga i fudge

Grädda mitt i ugnen 10 minuter i 200 grader.

Fudgen bubblade, blev seg som kola och sjönk till botten av muffinsen vilket resulterade i att det blev svårt att få ur muffinsen från formen.

Svåra att äta men mycket goda.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s