Lavendeldrömmar

Under vårstädningen av skafferiet hittade jag inte mindre än 18 förpackningar socker av olika slag! Jag hade kvar lavendelsocker som jag fått av min moster och bestämde mig för att baka drömmar. Lavendelsocker har ganska stark smak så jag silade ut lavendeln och tog 1/3 lavendelsocker och resten vanligt strösocker men jag tycker att lavendelsmaken blev för svag så nästa gång ska jag antingen ta mer lavendelsocker eller ha samma mängd men inte sila bort lavendelbitarna.

 Socker

Jag hade bara flytande smör hemma och använde det, vilket resulterade i en lite lösare deg som flöt ut rätt mycket i ugnen så drömmarna blev ganska stora och tunna, dock goda och extremt smuliga!

Lavendeldrömmar2

Lavendeldrömmar
ca 50 st

100 gram flytande smör
1 dl lavendelsocker
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl KRAV vetemjöl

Jag rörde smör, socker och vaniljsocker smidigt med elvisp. Sedan tillsatte jag oljan lite i taget. Hjorthornssaltet blandade jag med mjölet och siktade ner detta i degen och rörde ihop.

Jag rullade sedan ca 50 st bollar av degen och placerade dem på bakplåtspappersklädd plåt. Kakorna gräddades mitt i ugnen ca 20 minuter i 150 grader.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: