Snoddas (uppenbarligen igen av samma bagare)

Städa skafferiet tänkte jag och började rensa. Jag hittade diverse roliga saker i skåpet och fick ihop till en av mina favoriter. Dock insåg jag när jag bakat klart och börjat blogga att jag redan bakat detta underverk för bloggen en gång tidigare. Minnet är inte hundra med andra ord. Men då jag insåg att jag inte kommer hinna baka något annat inom en snar framtid för mars månad, fick denna kaka vara kvar. OCH! Den blev annorlunda mot förra gången (ej i positiv bemärkelse dock) så var inte helt bortkastat kakjunte-bak. Och kollegorna blev, trots lite halvtorra och platta kakor, glada!

Jag bakade utifrån den åttioåttonde utgåvan.

Ingredienser:
150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk

Glasyr:
75 gram smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker

Jag började med att smälta matfettet och lät det sedan svalna något. Under tiden så vispade jag ägg och socker pösigt. Jag blandade sedan i de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret och hällde smeten i en långpanna. Jag garderade mig med smörpapper samt bröade kanter, för att slippa att kakan skulle stanna kvar i formen när den blev klar. Innan kakan åkte in i ugnen slängde jag (även denna gång) på lite hackad choklad. Det blev mörk blockchoklad som jag fann långt bak i skafferiet. Kakan fick gräddas i cirka 15 min i nedre delen av ugnen.

Kakan fick sedan svalna. Då började jag med glasyren. Smöret fick smältas och sedan blandade jag i alla andra ingredienser medan jag vispade febrilt. Glasyren breddes på kakan när den svalnat ordentligt och sedan strödde jag över kokos. Tatatatadam!

Denna gång blev dock inte kakan som jag tänkt mig. Förra gången gick jag efter olika tips från mamma om att ändra lite måttsatser i receptet, vilket jag undvek denna gång. Tyckte att kakan förlorade sin fluffighet, vilket kan berott på för lite bakpulver till mängden mjöl (min teori). Egentligen tycker jag inte så mycket om blockchoklad och brukar använda 70 % choklad i bakverk. Men då det var vårstädning tog jag det jag fann. Men tror även att det bidrog till att jag inte blev helt nöjd med resultatet.

Men de blev ändå fina i formen och kollegorna uppskattade kakan trots mitt lilla missnöje!

bild (1)

Annons

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: