Vårstädning – Chokladmuffins

Temat är vårstädning.

Jag valde att kika runt och längst in i skåpen för att hitta sånt som borde städas ut. Små smörslattar, nästan tomma mjöl- och sockerförpackningar, kakaoburkar och bortglömda ägg (som ändå höll sig på rätt sida om bäst före datumet måste jag tillägga), jag hittade också längst in i skåpet några bortglömda muffinsformar.

IMG_1255

När jag nu hade min samling av ingredienser började jag bläddra i vår magiska bok, 95:e utgåvan, vad göra? Allt skulle räcka för att baka chokladmuffins, jippi!

Till detta behövs:

100 g smör

2 ägg

2 ½ dl socker

1 ½ tsk vaniljsocker

1 krm salt

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Jag började med att smälta smöret och låta det svalna. Sedan blandade jag alla torra ingredienser i en skål och rörde ner det svalnade smöret. Jag har dock en tendens att vara lite för snabb i vändningarna, kalla det dåligt tålamod om ni vill, men jag kan inte svära på att smöret var jättesvalt. Smeten blev väldigt tjock och det blev lite svårt att hälla ner i muffinsformarna. Man ska fylla de till hälften men det blev visst lite si och så med det. Det skulle ha blivit 15 muffins enligt receptet men jag fick bara ihop det till 12. Aja, in i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter åkte de. Sedan var det bara att mumsa när muffinsarna hade svalnat lite grann, jag piffade också upp dem lite på eget bevåg genom att sila lite florsocker över dem.

IMG_1262

 

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: