Brysselkex

Djurvänligt tema var en riktig utmaning för mig (men bra!), då jag främst bakar godsaker innehållandes just smör, ägg och andra mejeriprodukter. Jag satte mig ner och började bläddra i boken och landade på brysselkex. Dessa har ju bakats en gång tidigare och jag har sedan dess varit sugen på att försöka apa efter Sharas snygga kex med blåa kanter. I julklapp fick jag färgat socker från min mamma som varit i Amerikat och detta blev ju ett ypperligt tillfälle att få användning för dessa.

Jag bakade utifrån åttioåttonde utgåvan.

Ingredienser:
4 1/2 -5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker (tog i lite extra)
200 gram margarin

Jag hackade smöret och blandade sedan i alla ingredienserna. Då jag inte har någon matberedare knådade jag som aldrig förr och tillslut gick degen ihop! Jag rullade degen till två rullar (cirka 25-30 cm långa) som jag sedan rullade i grönt respektive rött socker. Båda rullarna fick vila i kylen ett tag. Jag skar sedan cirka 25 bitar från varje rulle och körde in dessa bitar på 175 grader mitt i ugnen i tio minuter.

Resultatet blev bra! Bjöd på dessa vid ett födelesedagskalas och trots att jag även serverade fransk chokladtårta, chokladbollar och hallongrottor, tyckte min systerdotter på snart fyra år att brysselkexen var de bästa! Bra betyg!

bild

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s