Havreflarn med chokladfyllning

Till den här månaden gav jag mig i kasst med en gammal klassiker, nämligen havreflarn.

I den sjuttiosjunde upplagan på sidan 111 hittade jag det enkla och snabbakade receptet.

 

Ugnen ska vara på 200 grader och för att baka ca 30st flarn behöver du:

75g margarin

1 dl havregryn

1dl vetemjöl

1dl strösocker

2msk grädde (jag använde mig av Oatlys iMat)

2msk ljus sirap

1/4tsk bakpulver

Fyllning:

50g margarin

1msk florsocker

1msk kakao

 

Smält smöret och rör sedan ihop alla ingredienserna till en smidig smet. På en bakplåtspappersklädd plåt klickar du ut smeten, tänk på att den flyter ut en skvätt. Grädda i ungefär fem minuter. Under tiden flarnen svalar rör du ihop ingredienserna till fyllningen. När flarnen har svalnat helt brer du på en lagom mängd chokladkräm på undersidan av ett flarn och trycker ihop med ett annat, sedan är de bara att avnjuta!

IMAG1023

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s