Mentorsbak.

Det har varit stressigt med skola och jobb, bakningen har fått lida. Men jag hittade ett kryphål denna månad då jag fick stå för bakningen till en föreläsningsdag för våra mentorer på universitetet, det ville sig så väl att det fanns veganer i gänget så jag tänkte att jag får chansen att smälla till två flugor. Så det fick bli snoddas, eller kärleksmums, vilket man nu föredrar att kalla kakan. Från nittiofjärde utvåvan som vanligt, men med en vegansk twist som denna månad var temat.

Ställ ugnen på 175 grader och blanda en lös deg med 150 g smält mjölkfritt margarin, 3 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 1 msk kakao, 4 ½ dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 dl havremjölk. Inga ägg behövs till denna deg.

Värm i ugnen i ungefär exakt 17 minuter och kolla med provsticka ifall det är färdigt. Sedan låter du kakan svalna. Blanda ihop den godaste glasyren någonsin, direkt i kastrullen, med 75 g smält mjölkfritt margarin, 2 msk kallt kaffe, 1 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 3 dl florsocker.

Sen är det bara att he på med glasyr och kokos så är det klart att skära i fyrkantiga bitar och servera. En ganska industriell bild pga praktisk frakt, men det blev ett helt rum fyllt med glada mentorer.

bild (1)

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: