Minttoppar

_MG_1109
Utmaning att baka djurvänligt, eftersom jag ofta bakar med smör och ägg. Men kul, jag hittade ett recept som jag har barndomsminnen i från, när jag och min kompis bakade efter skolan.  Minttoppar!

1 dl florsocker
200 g margarin
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl

Garnering:
100 g mörk blockchoklad
3-4 droppar pepparmyntsolja

Blanda socker, margarin och mjölsorterna. Rulla degen till små bollar och lägg på en smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i kakans mitt. Det blir ungefär 60 små kakor. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen i 175 grader och låt kakorna svalna. Smält blockchokladen i vattenbad och tillsätt pepparmyntsoljan. Fyll fördjupningen i kakan med mintchokladen och låt dem stelna. Visst blev de söta!

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s