Små tjocka citronstänger.

Mitt kärleksbak i maj fick bli små, fina spröda citronstänger att doppa i kaffe. Det var meningen att bjuda mina fina vänner på dessa kakor, men de blev så stora och tjocka att det fick bli hemliga kakor till mig och min andra hälft. Men goda blev dom. Såhär gör man.

Gör snabbt degen: 2,5dl vetemjöl, 1dl socker, 1/2 tsk bakpulver, rivet skal av 1 citron, 75g smör och ett litet ägg.

Knåda degen väl och låt vila i kylskåp i en timme.
Sen är det bara att kavla och forma dom. I mindre bitar än man tror!

Ugnen på 200 grader och pensla med ett ägg. 8 minuter räcker. Sen kan det bli lite tornedalskänsla med citronsmak.

20130601-143355.jpg

Fina små tjockisar.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s