Rulltårta

Månadens tema med gå-bort-kaka var svårt. Vi är inte bortbjudna en enda gång i hela juni! Men, det går ju lätt att lösa. Vi fick helt sonika bjuda bort oss själva!

Islänningen som driver ridskolan där både trollmamma och stortrollet rider har varit på Island en månad ungefär. Han har en massa får på sin gård där och var tvungen att åka dit för att bistå vid lammandet. Nu kom han dock hem till Sverige igen, så vi bestämde oss för att välkomna honom hem med lite go-fika. Det blev en kokosrulltårta, men med jordgubb/rabarberfyllning och frosting.

Kaka:
3 ägg – 162g
2 dl socker – 186g
kokos – 121g
1.5 tsk bakpulver – 7g
potatismjöl – 46g

Sylt:
rabarber – 255g
jordgubbar – 332g
farin – 26g

Frosting:
grädde – 174g
philadelphia – 154g
florsocker – 10g

Jordgubbar – 126g

Börja med sylten, den behöver kallna. Rensa rabarber och jordgubbar. Koka dem med socker till en fast sylt som får svalna helt.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, bakpulver och mjöl i en bunke och sikta sedan ner det i äggsmeten. Exif_JPEG_PICTURE
Hälla upp i långpanna med bakplåtspapper och grädda i 250 grader ca 5 min. Håll koll, det bränner lätt vid. Ta ut och tippa upp kakan på ett annat bakplåtspapper. Bred på sylten
Exif_JPEG_PICTURE
och rulla ihop tårtan omgående. Ju längre tid man väntar på att rulla, desto större risk för att den spricker. Låt hela kakan stå o svalna.
Exif_JPEG_PICTURE

Vispa grädden fluffig. Rör ner philadelphiaost och florsocker. Bred över rulltårtan och garnera med jordgubbar.Exif_JPEG_PICTURE

Islänningen uppskattade rulltårtan, det gjorde även de andra tjejerna som ofta hänger i stallet. Islänningens vovve tyckte dock att sylten var för sur, hon slickade bara i sig frostingen och lämnade resten till en annan jycke.

2 svar

  1. Hi hi, vad roligt att ni bjöd bort er själva! Och så fort det gäller Island så drar jag öronen åt mig direkt ;)

    Såg väldigt fint ut! Villken upplaga bakade du från?

    • Ehum, just det ja, det skulle jag ju kolla upp… Den som kom 1985, det minns jag, men vad sjutton var det för upplaga… Får ta o kolla det hemma ikväll o editera inlägget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: