Vaniljmuffins med smörkräm

Jag har bakat från ”Sju sorters sommarkakor” och beslutade mig, enligt junis gå-bort-tema, att baka till mina fina arbetskamrater. Än sliter vi några veckor till innan vi får gå på semester så då ska vi unna oss lite lyx på jobbet ;)

Muffins

125 g smör, rumstempererat

2½ dl strösocker

2 ägg, rumstempererade

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

Ugn: 175 grader. Vispa smöret mjukt och fluffigt ihop med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och sedan resten av ingredienserna. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda ca 20 min (jag gjorde mindre muffins så då räckte ca 16 min)

Smörkräm

125 g smör, rumstempererat

8 dl florsocker

3/4 dl mjölk

1 tsk vaniljsocker

Ev. karamellfärg

Vispa smöret med lite av florsockret och vaniljsockret. Tillsätt resterande florsocker lite i taget och sedan mjölken. Vispa riktigt länge så det blir en fluffig frosting. På slutet tillsatte jag en liiiten skvätt röd karamellfärg för att få en lite lätt rosa nyans.

Image

Jag spritsade med en dropptyll, men behöver träna lite mer på spritstekniken ;)

Simpelt men gott! =)

Receptet finns på sidan 75 och upplagan är den första tror jag

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s