Jag har bakat från ”Sju sorters sommarkakor” och beslutade mig, enligt junis gå-bort-tema, att baka till mina fina arbetskamrater. Än sliter vi några veckor till innan vi får gå på semester så då ska vi unna oss lite lyx på jobbet ;)
Muffins
125 g smör, rumstempererat
2½ dl strösocker
2 ägg, rumstempererade
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Ugn: 175 grader. Vispa smöret mjukt och fluffigt ihop med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och sedan resten av ingredienserna. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda ca 20 min (jag gjorde mindre muffins så då räckte ca 16 min)
Smörkräm
125 g smör, rumstempererat
8 dl florsocker
3/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
Ev. karamellfärg
Vispa smöret med lite av florsockret och vaniljsockret. Tillsätt resterande florsocker lite i taget och sedan mjölken. Vispa riktigt länge så det blir en fluffig frosting. På slutet tillsatte jag en liiiten skvätt röd karamellfärg för att få en lite lätt rosa nyans.
Jag spritsade med en dropptyll, men behöver träna lite mer på spritstekniken ;)
Simpelt men gott! =)
Receptet finns på sidan 75 och upplagan är den första tror jag
Kommentera