Blåbärsrutor

I Sju sorters kakor, 97:e utgåvan finns recept på syltrutor, som jag ändrade till blåbärsrutor då jag använde färska blåbär istället för lingonsylt.

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 g margarin eller smör
1 ägg
ca 2 dl blåbär

Strössel:
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g margarin eller smör

Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela matfettet i detta och tillsätt ägget, blanda allt till en deg och tryck ut degen i en smord liten långpanna ca 20x30cm. Fördela blåbären över degen. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält matfettet och tillsätt detta, rör om väl. Bred havregrynsmassan över blåbären. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna innan du skär den i fyrkanter.

984072713

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s