Jag har bakat bärmuffins ur 97:e upplagan av Sju sorters kakor, sidan 54
Bärmuffins, ca 12 st
Ugn: 200 grader
100 g smör
1½ dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk eller mjölk (Jag tog filmjölk)
Fyllning
Ca 1½ dl bär
Rör ihop mjukt smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget och vispa emellan. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop allt och fyll muffinsformar till hälften, lägg i bär i formen, och fyll på med mer smet. Grädda, gärna i muffinsplåt, i ca 20 min.
De blir lite bleka och aningen kompakta – inte mitt favoritmuffinsrecept direkt. Men det innehöll bär, som ju angivits som tema, och de var goda – och min styvdotter kommer bli glad när hon får muffinsfrossa lite från sjukbädden.
Kommentera