Kanderad ingefära

KanderadIngefära

Kanderad ingefära
250-300 gram färsk ingefära
350 gram strösocker
vatten

Skala och skär ingefäran i tunna, tunna stavar, ca 4 cm långa. Använd inte de trådigaste bitarna längst inne.
Täck dem med vatten i en vid kastrull och koka dem ca 40 minuter.

Sila bort vattnet och skölj ingefäran i kallt vatten. Måtta upp lika mycket strösocker som du har ingefära och koka i 1 dl vatten. Koka tills nästan all sockerlag kokat bort (tar ca 30-40 min) och ingefäran blivit genomskinlig.

Lägg socker i en djup tallrik och lyft över ingefäran och rör runt så det kommer socker på dem.

Lägg upp på bakplåtspapper och låt svalna. Dela bitarna när de svalnat en del.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s