Frukostfrallor

Frukostfrallor
2 dl fyrkornskross
4 dl vatten
0,5 dl hela linfrön

2 paket jäst
1 liter fingervarmt vatten
5 dl grahamnsmjöl
1,5 – 1,7 liter vetemjöl special
2 tsk salt
1 dl rapsolja

Koka upp fyrkornskross och linfrö i fyra deciliter vatten och låt sjuda i fem minuter. Låt stå och kallna.

Smula jäst i en bunke/köksassistent och tillsätt det fingervarma vattnet. Blanda i kross- och fröblandningen. Tillsätt salt och olja. Tillsätt grahamsmjöl och vetemjöl special. Bearbeta degen noga då vetemjöl special kräver det. Degen ska vara kletig men ska samtidigt gå att rulla till bullar med mjölade händer, så känn dig fram.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 24 bullar och rulla bullar med mjölad hand. Bullarna jäser mycket så fördela de 24 bullarna på tre bakplåtsklädda plåtar, åtta stycken på varje.

Låt jäsa under bakduk 30 min och slå igång ugnen på 225 grader.

Grädda i mitten av ugnen (225 grader) i ca 15 minuter. Låt svalna utan bakduk; det ger en kraprig yta.

frallor02

There are no comments on this post.

Lämna en kommentar