Björnbärskaka i långpanna


Mumsig björnbärskaka till julis tema från Sju sorters sommarkakor. Det blev frysta bär eftersom jag aldrig ens sett en björnbärsbuske i hela mitt liv :) Jag minskade receptet en del då jag bakade i en mindre form än en långpanna, samt att jag uteslöt det rivna citronskalet. Men här är originalreceptet:

300 g smör
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
6 ägg
rivet skal av en citron
6-7 dl frysta eller färska bär

Ugnstemperaturen ska vara 175 grader. Smörj och mjöla en långpanna 30×40 cm. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop smör, socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, ägg och citronskal till en jämn smet. Häll den i formen och strö över bären. Grädda cirka 25 minuter eller tills kakan släpper formens kant. Skär i fyrkanter och servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass. För min del blev det vaniljsås!

Annonser

3 svar

  1. Vad roligt att någon bakade dessa! Var på vippen att göra dom innan jag sprang på lavendelbuketten. Tror nog dessa är godare :)

  2. […] gång men det blev denna tillslut. Mycket god kaka som som var väldigt enkel att göra. Det har Sandra har redan bloggat om denna kaka så jag väljer att inte skriva ut receptet igen. Jag hade i lite […]

  3. Ja dom blev väldigt mumsiga faktiskt =) Men jag är nyfiken på lavendel också, måste nog prova någon gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s