Lite för tjocka muskotsnitt

Knapriga och kanske något underskattade är dessa muskotsnitt. Även om jag misslyckades lite så blev dom sjukt goda. Väldigt juliga, perfekta till kaffet, billiga, snabba och massor i mängd. Gör dessa!
175 grader, blir cirka 40 st och de innehåller 1 1/2 dl socker, 1 msk kanel, 1/2 tsk malen muskotnöt, 250 g smör och 5 dl vetemjöl. Man ska blanda socker, muskot och kanel. Sedan blanda i smöret tills det blir poröst. Det gjorde inte jag riktigt. Jag knådade med händerna. Tror att det är därför dom blev så tjocka. Lite för torr deg för att det ska lyckas. Så blanda poröst. Tillsätt sen mjölet och arbeta till en deg. Rulla ut fyra lika stora delar, platta till och in i ugn i 20 min. Låt kakorna svalna innan ni snittar dom i små fina delar. Gott, och man har råd att misslyckas. Ingen vet skillnaden.

20121201-020015.jpg

Ett svar

  1. jätte goda kakor :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s