Citronmuffins

Till månadens tema bakade jag krämiga citronmuffins från Sju sorters sommarkakor.

_MG_2050

Ingredienser:
200g smör
4 ägg
2 1/2 dl socker
skal och saft av 1 citron
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering:
creme fraiche
hallon eller andra bär

Smält smöret och vispa ägg och socker luftigt. Blanda ner citronsaft och skal i äggsmeten. Blanda samman mjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten. Häll sist i smöret. Häll smeten i formar, fyll dem till två tredjedelar och grädda i 8-10 minuter i 175 grader, inte längre då de ska vara lite lösa i mitten. Dekorera med creme fraiche och bär. Så säger boken.  Jag hade mina muffins i ugnen cirka 15 minuter, det blev 16 stycken. Hade inte kunnat ta ut dem efter 10 minuter, men alla ugnar är ju olika. Jag tyckte också det lät lite märkligt med creme fraiche som topping, jag provade på en muffins, och jag tyckte inte det var gott. Så jag garnerade med grädde och jordgubbar istället.  Tyvärr kommer jag inte baka dessa muffins igen. Smaken på dem var god, men jag var inte nöjd med konsistensen. Det blir andra citronmuffins i framtiden!

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s