En Mommo Klassiker Lingonpepparkaka

Jag cyklade iväg till bärskogen med blåbär i sikte! Jag kom hem med jätte mycket lingon och läpparna blåa, som                                                                                 avslöjade att jag ätit alla blåbär och plockat alla lingon :)

I femtionionde upplagan och på sidan 65 hittade jag en kakan, som Mommo alltid bakade.

75 g  smör (Rumsvarmt)

2 ägg

2 dl socker

2 dl lingon sylt  (Smarrigt att koka av färska lingon)

3 1/2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk ingefära

1 1/2 tsk kanel

1 1/2 tsk malen nejlika

1 1/2 mjölk

Jag började med att slå på ugnen på 175 grader och smörja formen med smör/rapsolja och bröa den med ströbröd. Det går lika bra med mannagryn :)

Äggen och sockret vispades tills det blev vitt, sedan blandade jag i lingonsylten och smöret. Mätte upp och blandade alla torra ingredienser innan jag försiktig rörde ner dem i smeten. Sist av allt mjölken. Rör till en slät, ganska tjock smet!

Hipp chillivipp dags att putta ner smeten i formen och in i ugnen i ca 40 min.

När tiden är inne och bakstickan inte har smet på sig, är det bara att ta ut och vänta formen upp å ner!

En liten Nostalgitripp från Mommostid till kaffet med Mamma!

Annonser

4 svar

  1. mjuk lingonpepparkaka (eller filkaka) är så himla gott ovh så himla mommo!

  2. Åh, min mormor också! Härligt! Den ser jättefin ut…och god. :)

  3. Ja En riktigt mommokaka! :) den blev faktiskt smarrig, men frågan är om den blev lika god som mommos… Baka den Tjejer! :)

  4. Älskar mjuk pepparkaka..mums..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s