Gyllenskorpor – att doppa till morgonkaffet

Det är en skorpa som inte är söt, men ack så god med kryddor och havre! Lite ost förgyller den ett snäpp!

Bakat från 77e upplagan sidan 44

125 g smör

1/2 dl socker

1 ägg

3 dl havregryn

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

1 tsk indisk kryddblandning ( En starkblandning av kardemumma, kanel, nejlika, svartpeppar och ingefära, som jag ville ha med)

3 dl mjöl

1 1/2 dl grädde eller mjölk

todo: Smör och socker röres, till sätt ägget under rörelse, sedan de  torra ingredienserna och tillsist mjölken/grädden.

Fördela den kletiga degen i två längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter på 200 grader.

Ta ut plåten och skär sneda bitar på en gång, för att sedan vända snittytan uppåt och låta dem torka på eftervärmen i ugnen.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s