Semlor såklart.

Månadens tema är grädde och det är februari, då tänker jag såklart semla! Dessutom har jag aldrig bakat semlor så jag ville testa det med en minimal twist. Anywho, nittiofjärde upplagan säger:
100 g margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
Nypa salt
1 dl socker
1 ägg
1/2 tsk hjorthornssalt
Nästan 9 1/2 dl vetemjöl

Perfekt deg! Låt den vara lite kladdig så reser den sig snyggt. Ljumma alltså det smälta smöret med mjölken och i med jästen, sen ägget. Rör om, sen i med alla torra ingredienser och knåda in din kärlek. Låt jäsa i 30 min. Jag gjorde 16 st semlor, men låt degen jäsa en gång till innan du penslar med ägg och hivar in den i ugnen på 250 grader i ungefär 8 minuter.
Till fyllningen valde jag givetvis mandelmassa, men jag rev först mandelmassan sen blandade jag den med vaniljvisp! Blev helt fantastiskt gott. Inkråmet slängde jag, tänkte det skulle kännas lite lättare efter att ha ätit en semla. Visst gjorde det det. Rymdes några extra semlor i magen.
Grädden vispade jag löst och vips, mina fösta semlor.

20130222-192737.jpg

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s