Kokoskaka

Ko, ko sa göken, nu är det vår och vi bakar djurvänligt.

Originalreceptet innehåller tre ägg som jag ersatte med havremjölk och så tog jag en tsk extra bakpulver. Något i detta recept gjorde att det inte gick att ersätta äggen med vätska och ta mer bakpulver som jag oftast brukar göra med andra recept med ägg i. Efter ca 30 minuter började kakan att pysa över kanten och sedan blev den ganska platt. Kakan blev trots allt god.

150 g mjölkfritt smör
2 dl socker
1 paket (200g) riven kokos
½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ – 2 dl havremjölk
(1 påse, 50 g finhackade syltade apelsinskal)
(50 g hackad mörk blockchoklad)

Börja med att smörja en form ca 22 cm i diameter och strö den med riven kokos. Smält matfettet. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner vätska och matfett. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

Tips: hoppa över att baka denna kaka och gör kokostoppar utan ägg men med vaniljkräm istället.

12

Annonser

Ett svar

  1. Hi hi, vad roligt ”hoppa över att baka denna kaka”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s