Drömtårta

Drömtårta är makens absoluta favorit, och den här gången slösade han med berömmet. Det var den godaste drömtårta jag har bakat och bland de absolut bästa han någonsin ätit. Konstigt det där – jag tror att jag har använt detta recept ur sjuttiotredje upplagan varje gång jag bakat drömtårta, men ändå var detta den godaste…

 

Dessa ingredienser hade jag:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Till fyllningen behövdes:

  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Det är viktigt att ha koll på ingredienserna. Är alla med?

Jag vispade ägg och socker tills det blev nästan vitt. Sedan vände jag ner mjöl, kakao och bakpulver i smeten. Jag bredde ut den på bakplåtspapper i en långpanna och gräddade mitt i ugnen, i 250 grader, i ungefär 5 minuter.

När kakan var färdig sockrade jag den rejält innan jag stjälpte upp den och drog bort bakplåtspapper. Som alltid penslade jag pappret med lite vatten innan jag drog bort det, så att det skulle lossna lättare. Sedan fick kakan kallna.

Under tiden fixade jag iordning fyllningen. Jag rörde smör och florsocker poröst innan jag tillsatte vanlijsocker och äggula. När kakan hade kallnat bredde jag på fyllningen, rullade ihop rulltårtan och lade den i kylskåpet att stelna en liten stund.

Sedan så – kvällsfika med drömtårta. Sämre kan man ju ha det! :)

4 svar

  1. Vad fina dröm- och rosbilder!

  2. Älskar också drömtårta! Vill baka direkt! =)

  3. Åh vad gott! Jag bakade drömtårta förra året enligt SSK 93:e utgåvan men det blev inte alls lika mycket god fyllning som din ser ut att ha! Jämförde receptet och det är 50 gram mer smör i det här, så nu vet jag vad jag ska göra nästa gång (dvs mer smör)! http://bakmani.wordpress.com/2011/07/02/dromtarta/

    • Smör är svaret på det mesta… :)

Lämna ett svar till Jennie Avbryt svar