Tipp-toppar

jag glömde bakboken hemma och tog tåget till toppsemestermålet Kiruna. Tur som var, fick jag receptet på planerat picknickbak fejsbookat åt mig och bakning kunde utföras.

Chokladdoppade kokostoppar (ca 10 st)

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
200 g riven kokos
100 g mörk choklad

tänkte jag skulle passa. Enkla att ta med till strand, fjäll som park, snabbt fixade när vädret bjuder upp till just sådana aktiviteter (nåväl, Kiruna…) och det sällskap som behövs. Praktiska lättbakade toppar i fjällmiljö, trodde jag.

Allt gick bra när jag i halvlek (det var ju EM i något mer intressant på gräsplan än pickninck) snörde ihop smeten. Vispa ej. Bra tips från boken. Långsam rörning ska det vara. Borde också stått: låt smet stå och ”svälla” en stund. Det gör dem lättare att forma. Snabbt fixat var det! Mmm kokos. Slängde sedan in de enkla men snitsiga topparna i en ugn på 175 grader.
15 min. Var det tänkt…

Jag reagerade när det började osa bränt kokos runt tv-läktaren…Försent. De blev mer kortväxta mörkkalufsade spanjorer än högresta bleka tunnhåriga tjecker. Men dessa: inga vinnare. Lite för gyllenbruna. Lite mer kullar än höga alper. Piffade dem trots fadäsen med lite lyxig choklad. Sen
blev det raka spåret till picknickplats på närmsta berg. Vilket berg? Ja…
Vart är vi på väg?

20120707-172012.jpg

20120707-172033.jpg

20120707-172053.jpg

20120707-172109.jpg
Rätt svar är: Sopberget!
Det blev tippen för dessa små övergräddade gobitar. Toppen koko, toppen. Note to self: håll dig till en plan i taget. Blanda aldrig (som svenska landslaget) sport och bak.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s